Dana 14.04.2018 godine na Palama održano je Državno prvenstvo u disciplini low kick na kojem je učešće uzelo oko 250 takmičara iz 50-ak klubova. Naš kolektiv je nastupio sa 6 takmičara i u ukupnom poretku klubova zauzeo visoko 2 mjesto u disciplini low kick. Osvojili smo 3 zlata , 2 srebra i bronzu.
Seniori Ajla Vojić , Šejla Oraščanin i Rasim Alunović su brilijirali i osvojili titule Državnog prvaka a Ajla vojić je sa dvije ubjedljive pobjede proglašena za najbolju seniorku na prvenstvu. Ajla je nakon jednogodišnje pauze pokazala da je još uvijek u vrhu kickboxing scene i da može praviti velike rezultate i u seniorskoj konkurenciji.
Šejla je nakon dugogodišnje dominacije u mekim disciplinama ušla na velika vrata i u ring pobjedivši prošlogodišnju prvakinju Države i jednu od boljih takmičarki u regiji Amru Babajić iz Tuzle.
Rasim Alunović je u finalu bio dominantan nad domaćim protivnikom sa Pala i još jednom pokazao da je borac čije vrijeme zasigurno tek dolazi.
Odlični su bili i naši juniori Ema Bajrić , Elhana Velić i Almir Mujagić.
Ema je izgubila u finalu sudijskom odlukom 2:1 gdje su nijanse odlučivale ali obzirom na povredu koju Ema vuče već mjesec dana nismo je mogli gledati u punom sjaju.
Elhana i Almir su debitiovali i pokazali zavidno znanje i hrabrost u ravnopravnim mečevima sa puno starijim i iskusnijim protivnicima.