DRZAVNO PRVENSTVO u disciplini LOW KICK Tešanj 2020

07.11-2020 godine uTešnju je odrzano Drzavno prvenstvo u disciplini Low Kick na kojem je učešće uzeo i naš kolektiv na kojem smo osvojili 5 medalja i pehar za najbolju seniorku.
Zlatne medalje:
Sejla Oraščanin, Ajla Vojić, Rasim Alunović (seniori A klasa) i Almir Mujagić (mlađi junior),
Srebro je pripalo Hassanu Selimoviću koji je u svom debitantskom meču pokazao izuzetnu srčanost i da je zasigurno talenat cije vrijeme tek dolazi.
Bez medalje je ostao Ahmed Karabegović kojem je ovo takođe prvi nastup ali je isti bio na visini zadatka u meču sa puno iskusnijim protivnikom.
Ono na što smo posebno ponosni i po cemu ćemo pamtiti ovaj šampionat je klasicni nokaut našeg Almira Mujagića koji je atraktivnim high kickom ostavio bez daha sve prisutne u dvorani, i osvajanje laskave titule najbolje takmičarke na turniru Šejle Oraščanin...

 

Dana 31.10.2020 godine na u organizaciji jedne od vodećih svjetskih profesionalnih asocijacija KOK (King of kings) na gali koja je održana u Sarajevu je nastupio i naš borac Rasim Alunović koji je za protivnika imao Miloša Jakšića iz Srbije koji trenira u respektabilnom RONIN GYM-u kod trenera Miše Bačulova. Rasim je jednoglasnom sudijskom odlukom pobjedio a dobrom taktikom koju smo pripremili nismo ostavili puno prostora iskusnijem Jakšiću da dođe do izražaja. Velika pobjeda za naš team i odlična predstava vrhunskog kik boksa.

 

WAKO GRAND PRIX BiH 2020

 

Završen je međunarodni kickboxing turnir WAKO GRAND PRIX BiH koji se odrzao u Sarajevu u organizaciji kickboxing akademije Ilidža. Na turniru je učešće uzelo 563 takmicara iz 75 klubova. Naš kolektiv su predstavili Rasim Alunović (low kick senior -75kg) i Almir Mujagić (low kick junior -71kg) koji su ostvarili 100%-tni ucinak osvojivši zlatne medalje. Naši šampioni su dominantnim pobjedama pokazali da su spremni usli u novu sezonu u kojoj imaju za cilj ući u kickboxing reprezentaciju BiH.

Na posljednjem turniru ove godine u Splitu okupilo se preko 700 takmičara među kojima je učešće uzeo i naš kolektiv sa 4 borca koji su osvojili 3 medalje.
Bez odličja je ostao Rasim Alunović koji je u kvalifkkacijama u odličnom meču izgubio protiv Ivana Letice koji je osvojio turnir inproglašen za najboljeg borca. Rasimu je ovo prvi meč nakon sedmomjesečne pauze i dobar test pred sezonu 2020.
Almir Mujagić je u polufunalu nokautom savladao protivnika iz domaćeg "Pit Bulla" dok je u finalu protivnik iz Zagreba vješto izbjegavao Almirove silovite napade i izborio pobjedu za bod razlike. Srebro za 15-ogodišnjeg Almira Mujagića na njegovom prvom međunarodnom turniru.
Srebrenom medaljom se morala zadovoljiti i Šejla Oraščanin nakon povrede lijeve ruke u drugoj rundi nakon čega nismo mogli nastavit dalje. Ostaje žal za zlatnom medaljom koja je bila sigurna jer je Šejla dominirala od početka meča i stekla veliku bodovnu prednost nad protivnicom iz Šibenika koja je osvajačica Svjetske bronze iz Sarajeva. Na žalost povrede su takođe dio našeg sporta.
Brilijirala je Ajla Vojić koja je u tri runde finalnog meča protiv Dore Mlinarić iz HR pokazala svu ljepotu kickboxinga i oduševila sve prisutne u punoj sportskoj dvorani "GRIPE" a u naš grad po ko zna koji put donijela zlato.
Svi takmičari su bili na nivou zadatka i u novu godinu krećemo sa opravdanim očekivanjima da će svo četvoro ove godine izborit svoje mjesto u kickboxing reprezentaciji BiH.
Naš klub je u ekipnom plasmanu izborio odlično sedmo mjesto.

Podkategorije