Dana 25.09.2021 godine u Tesnju se održao 15-ti međunarodni kickboxing turnir BALKAN OPEN na kojem je učešće uzeo i naš kolektiv.
U konkurenciji 350. takmicara iz 11. zemalja osvojili smo 6. medalja od cega 2. srebrene i 4. zlatne kao i pehare za naj boljeg ringovnog borca na turniru i laskavu titulu naj boljeg kluba u ringovnim disciplinama.
Naše reprezentativke Sejla Oraščanin i Ajla Vojić su na ovom turniru testirale formu pred predstojeće Svjetsko prvenstvo i pokazale su da su na nivou zadatka.
Sejla je dominantno u finalu savladala odlicnu takmicarku iz Konjica i nastavila neprekidivi niz pobjeda u posljednje dvije godine, dok Ajla na zalost nije imala protivnice u svojoj tezinskoj kategoriji pa smo je prebacili u tezu kategoriju gdje je u finalnom meču sa Portugalkom koja je osvajačica Svjetskog prvenstva iz 2016 godine, izgubila tijesnom sudijskom odlukom.
Rasim Alunović nakon pauze od skoro godinu dana je imao dva odlicna meča. Nakon pobjede u polufinalu u finalu je prikazan vrhunski kik boks a nijanse su odlucile da pobjeda zasluzeno ide protivniku iz Sarajeva.
Baldar Kurjaković je osvojio prvo mjesto a obzirom da je ovom perspektivnom borcu ovo drugi nastup u karijeri za očekivati je da u budućnosti napravi velike rezultate u ovom sportu.
Almir Mujagić u jakom meču protiv predstavnika iz Srbije uspijeva da donese još jedno zlato za naš klub. Almir ce ove godine u novembru takođe braniti boje Bosne i Hercegovine na Europskom juniorskom prvenstvu.
Hassan Selimović je definitivno imao svoj dan jer je nakon tri ubjedljive pobjede proglašen za najboljeg borca na turniru.
Iako je još uvjek kadet Hassan je nastupio u uzrastu juniora i pokazao dominaciju protiv 3 godine starijih takmičara tako da su se redom nizale pobjede protiv predstavnika Moldavije u četvrtfinalu zatim takmicara iz BiH u polufinalu i onda opet u finalu sa Moldavcem kojeg je završio spektakularnim nokautom.

 

 

Dana 26.06.2021 godine u Živinicama je odrzano Drzavno prvenstvo u kik boksu u najtvrđoj disciplini K-1 na kojem je učešće uzelo 230 takmičara iz cijele BiH.
Naš klub su predstavljali Ajla Vojić, Almir Mujagić, Ahmed Karabegović i Baldar Kurjaković.
Ajla je 12-ti put osvojila Drzavno prvenstvo i nikad u karijeri nije izgubila meč na šampionatu BiH sto je na ponos cijelom kolektivu .
Almir Mujagić je u uzrastu juniora proglašen za najboljeg borca u BiH a pobrao je i simpatije publike u sportskoj dvorani u Zivinicama nokautiravši u polufinalnom meču svog protivnika nakon svega 30 sekundi borbe.
Ahmed Karabegović i Baldar Kurjaković su imali svoj debitantski nastup u K-1 disciplini a obzirom na njihovo neiskustvo, zadovoljni smo osvojenom srebrenom medaljom Baldara i brozanom Ahmeda.

 

 

 

Dana 05.06.2021 godine u Sarajevu je odrzan tradicionalni kickboxing kup WAKO GRAND PRIX BiH na kojem je nastupilo skoro 500 takmičara iz 5 zemalja regiona.
Naš kolektiv je nastupio sa 3 takmicara: Lejla Softić, Šejla Oraščanin i Hassan Selimović.
Na zalost Lejla i Šejla nisu imale protivnice u svojim kategorijama dok je Hassan Selimović sa dvije pobjede osvojio prvo mjesto i pehar za najboljeg takmicara na turniru u uzrastu kadeta u disciplini low kick.
Hassan je u polufinalu savladao Ishaka Agovića iz Crne Gore dok je u finalu bio bolji od Benjamina Jusufovića iz Sarajeva.

 

 

 

22.05.2021 godine na Palama je odrzano Drzavno prvenstvo u disciplini low kick na kojem je učešće uzeo i nas kolektiv sa 5 takmičara koji su osvojili tri titule prvaka BiH i dvije titule viceprvaka Drzave.

Šejla Oraščanin - seniorka A klasa -56 kg - zlato.
Ajla Vojić - seniorka A klasa -60 kg - zlato.
Hassan Selimović - kadet -71 kg - zlato.
Almir Mujagić - junior -75 kg - srebro.
Ahmed Karabegović - senior B klasa - srebro.

 

 

Podkategorije