Dana 13.12.2015 godine je održan Europski kickboxing kup "CROATIA OPEN" a tehnički organizator ove godine je bio Zagrebački kickboxing savez. Učešće na ovom tradicionalnom turniru  uzeo je i  naš kolektiv sa šest takmičara u disciplini K-1. Na turniru je nastupilo 550 takmičara iz 77 klubova sa prostora Crne Gore , Hrvatske , Slovenije , Mađarske ,Austrije , Turske , Makedonije i Bosne i Hercegovine. Sa četiri osvojene medalje ;  dvije srebrene i dvije bronzane FAVORIT BH  je u ukupnom plasmanu zauzeo visoko sedmo mjesto u disciplini K-1. Klub su predstavljali : Adna Vojić , Ajla Vojić , Rasim Alunović , Amar Abdić , Dževad Ramić i Senad Fatkić. U izuzetno jakoj konkurenciji  naši najmlađi takmičari Adna i Rasim nisu prošli  četvrtfinale , dok su nakon odličnih pobjeda u četvrtfinalnim mečevima Dževad i Senad  zaustavljeni u polufinalu. U finale turnira plasirali su se Ajla i Amar i obome se izmaklo zlato u diskutabilnim sudijskim odlukama 2:1. 

U finalnoj borbi protiv Hrvatske predstavnice koju je ranije već  pobjeđivala  Ajla je pružila dobar meč ali je to puno ispod njenog kapaciteta. Naime , naporna takmičarska godina , povreda ramena i nešto lošije zdravstveno stanje nisu bili jedina prepreka do pobjede , očigledna je bila i pristrasnost  Hrvatskih sudaca čije su odluke najblaže rečeno subjektivne.

Amaru je ovo prvi turnir van BiH na kojem je 16-ogodišnji Bišćanin pokazao da je talenat čije vrijeme tek dolazi. Čvrst , jak i oštar su žargonski izrazi koji opisuju ovog mladog borca i sve to je imala priliku da vidi Zagrebačka publika. Već u kvalifikacijskim mečevima je Amar privukao pažnju mnogih u prepunoj dvorani „Sutinska vrela“ dok je u finalnoj borbi protiv domaćeg borca Vjekoslava Dujića  bukvalno ostavio srce u ringu.

Ovaj turnir je još jedna potvrda da Bihaćki kickboxing kada je  u pitanju K-1 disciplina  ima budućnost. Prema pravilima najkompleksnija i najtvrđa ringovna  disciplina gdje su dozvoljeni i udarci koljenom u tijelo i glavu je karakterno gledajući samo za najhrabrije i samim tim naše odvažne takmičare čini posebnim.