Dana 03.10.2015 godine u Sarajevu održan je internacionalni kickboxing kup "SARAJEVO OPEN" 2015 na kojem je učešće uzelo oko 150 takmičara iz 30 klubova.

 

Naš kolektiv je iskoristio ovaj turnir za debitantske nastupe naših članova : Adne Vojić , Rasima Alunovića , Amara Abdića i Dževada Ramića a iste su predvodili naši reprezentativci Ajla Vojić i Senad Fatkić. Pored trenera Rinalda Pikolotija koji je predvodio cijeli tim na turniru je odličan posao odradio i sudac iz Bihaća  Edin Lelić.

 

Ajla Vojić nije imala protivnica u svojoj  niti u većoj težinskoj kategoriji tako da ovaj put nije imala meč.

 

Adna Vojić je nastupila u većoj težinskoj kategoriji te je izgubila od protivnice iz Nevesinja koja je naspram naše 14-ogodišnje Adne puno starija i iskusnija. Adna je osvojila 3 mjesto ali je pokupila svakako jedno veliko iskustvo obzirom na njen uzrast.

 

 

Rasim Alunović je odradio odlična dva meča i odmah na svom prvom nastupu pokazao da je talenat na koga ćemo moći računati u budućnosti , naime u polufinalnom meču je deklasirao svog protivnika dva puta ga bacajući u knock-dawn dok je u finalu u ravnopravnom meču izgubio od puno iskusnijeg Vanje Dujina iz Crne Gore.

 

Amar Abdić je u finalnom meču na poene izgubio od reprezentativca BiH Amira Avdića iz Sarajeva , Amar je pokazao da je čvrst borac i odlično je parirao međutim iskustvo je presudilo u korist njegovog protivnika.

 

Dževad Ramić je osvrćući se na statističke podatke imao najteži zadatak , u finalu je imao za protivnika reprezentativca BiH iz domaćeg kluba GAZIJA Harisa Bibera koji ima preko 80 mečeva i bogato međunarodno iskustvo. Naš Dževad je pokupio simpatije cijele dvorane jer je kao totalni outsajder ravnopravno parirao puno iskusnijem Biberu.

 

Senad Fatkić je nastupio u večernjem dijelu programa koji je prenosila RTV Vogošća i FACE tv protiv Rasima Bašića iz Sarajevskog GLADIJATORA pod vodstvom Adnana Redžovića , Bašić je najtrofejniji Sarajevski borac (bivši svjetski juniosrki prvak)  a u meču sa našim Fatkićem osvojili su nagradu za najborberniji par na turniru za što su obojica i novčano nagrađeni.

 

 

Odličan nastup svih  naših takmičara koji su u Bihać donijeli bronzanu i četiri srebrene medalje.