KBS “FAVORIT BH” nastupio je  na Državnom prvenstvu u disciplini LOW KICK  koje je održano 18.4.2015 godine u Foči .

 

   KBS FAVORIT BH su predstavljali :

 

1.Adna Vojić       - Juniorka   -52 kg   (Low kick)   osvojila prvo mjesto

2.Ajla Vojić         - Juniorka   -60 kg   (Low kick)   osvojila prvo mjesto

3.Mujo Šušnjar  -Senior        -71 kg   (Low kick)   osvojio prvo mjesto

4.Senad Fatkić  -Senior        -75  kg  (Low kick)   osvojio drugo mjesto

AJLA VOJIĆ je proglašena najboljom juniorkom u disciplini Low kick.

Adna Vojić na žalost nije imala konkurenciju u svojoj kategoriji a ni u kategoriji vise tako da je osvojeno zlato i zvanični naslov prvakinje Države osvojila bez borbe.

Ajla Vojić takođe nije imala konkurencije u svojoj težinskoj kategoriji (-60 kg) te je prebačena u višu kategoriju  -65kg gdje je imala jednu protivnicu iz Doboja koju je ubjedljivo deklasirala i samim tim pokupila simpatije žirija koji ju je izabrao za najbolju juniorku na Državnom prvenstvu.

Mujo Šušnjar je u polufinalnom meču pobijedio jednoglasnom sudijskom odlukom protivnika iz Sarajeva dok je u finalu odlukom sudija 2:1 pobijedio Benjamina Mujbašića iz respektabilnog Tuzlanskog kluba “Flek Tom Cat”. U finalnom meču Šušnjar je vidno bio jači i spremniji naspram Tuzlaka koji svojim stilom i  defanzivnim načinom borbe nije odgovarao Šušnjaru. Mujo je trenutno na školovanju i nije u punoj mjeri posvećen treninzima te je njegov nastup bio obavezan samo iz razloga da nebi izgubio status Reprezentativca Bosne i Hercegovine u kategoriji -71 kilogram u kojoj je apsolutni vladar zadnjih 5 godina. Slijedeći Šušnjarev nastup bi trebao biti na Balkan Openu u junu a zatim pripreme i nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Beogradu krajem Oktobra.

 

Senad Fatkić je na prvenstvu imao najteži zadatak iako je direktno plasiran u Finale jer je za protivnika imao reprezentativca BiH i prvaka Europe Milana Babića iz Gacka. Senad je izgubio jednoglasnom sudijskom odlukom ali je pružio odličan meč iako je po mišljenju trenera mogao odraditi još bolje jer je previse respektirao protivnika i radio iz defanzive.