Dana 19.03.2022 godine je odrzano Drzavno prvenstvo u disciplini K-1 style.
Naš kolektiv su predstavljali Ajla Vojić, Hassan Selimović, Almir Mujagić i Baldar Kurjaković.
Ajla je po 14 put osvojila titulu Državne prvakinje te je preko deceniju nepobjeđena na prvenstvima Bosne i Hercegovine. Ajla je osvojila i pehar za najbolju takmičarku na šampionatu.
Hassan Selimović je u finalu imao za protivnika odličnog Nuha Hebibovića iz Sarajevskih Gazija a svi prisutni u dvorani su svjedočili meču kakav se rjetko viđa i na Svjetskoj sceni. Hassan je odlicno parirao starijem i iskusnijem Nuhu koji je zasluzeno sudijskom odlukom na poene pobjedio i uspio se revanširat Hassanu za finale da GRAND PRIX-a.
Almir Mujagić je u finalu dominantno pobjedio Alena Đozu iz respektabilne Super Pro Akademije iz Sarajeva, a publika u punoj dvorani je uzivala u bespoštednoj borbi ova dva hrabra borca.
Baldar Kurjaković je nakon dva jaka meča u kategoriji do 81 kg osvojio Drzavno prvenstvo i još jednom pokazao da je pravi bombarder u ringu, i da svojim prepoznatljivim agresivnim stilom borbe može pobjeđivati mnogo iskusnije borce i da je borac koji će nesumnjivo ostavit dubok trag u sportu.
Još jednom je naš mali kolektiv pokazao da smo u vrhu regionalne kik boks scene.
Čestitamo domaćinima KBS IZAK- ZE na odlicnoj organizaciji i ugodnoj atmosferi u Zenickoj Areni.