GRAND PRIX BiH 2022
Dana 26.02.2022 godine na Ilidži je održan međunarodni kik boks turnir GRAND PRIX BiH na kojem je učešće uzelo 677 takmičara iz 11 zemalja.
Naš kolektiv su predstavljali Hassan Selimović i Baldar Kurjaković koji su bili na visini zadatka i ostvarili zapazene nastupe u najtezoj kik boks disciplini K-1.
Hassan je u finalnom meču sudijskom odlukom 2:1 savladao odličnog Nuha Hebibovića a meč je bio neizvjestan do samog kraja. Hassan je osvojio i pehar za najboljeg mlađeg juniora na turniru u disciplini K1.
Baldar Kurjaković je imao težak zadatak obzirom da je nastupio u tezinskoj kategoriji do 81 kilogram u seniorskoj konkurenciji gdje su se okupili najbolji borci iz regije koji su većinom iskusni i prekaljeni borci.
Baldar u prvom meču uspjeva izvojevati pobjedu nad Splitskim borcem iz respektabilnog AMENO gyma Raula Sunaru kojeg je Baldar uspio jednom i baciti u knock down.
U slijedećem meču ga čeka reprezentativac Crne Gore Klikovac Lazar koji voljom zdrijeba nije imao kvalifikacijsku borbu te je svjež radio meč sa našim Baldarom koji se prilicno potrošio u meču sa Hrvatom.
Baldar je odlicno parirao i napadao Crnogorca i nijanse su presudile u korist Lazara.
Odlican nastup naših takmičara koji se već sutra vraćaju u dvoranu kako bi nastavili pripreme za Drzavno prvenstvo koje će biti održano u martu mjesecu.