Na posljednjem turniru ove godine u Splitu okupilo se preko 700 takmičara među kojima je učešće uzeo i naš kolektiv sa 4 borca koji su osvojili 3 medalje.
Bez odličja je ostao Rasim Alunović koji je u kvalifkkacijama u odličnom meču izgubio protiv Ivana Letice koji je osvojio turnir inproglašen za najboljeg borca. Rasimu je ovo prvi meč nakon sedmomjesečne pauze i dobar test pred sezonu 2020.
Almir Mujagić je u polufunalu nokautom savladao protivnika iz domaćeg "Pit Bulla" dok je u finalu protivnik iz Zagreba vješto izbjegavao Almirove silovite napade i izborio pobjedu za bod razlike. Srebro za 15-ogodišnjeg Almira Mujagića na njegovom prvom međunarodnom turniru.
Srebrenom medaljom se morala zadovoljiti i Šejla Oraščanin nakon povrede lijeve ruke u drugoj rundi nakon čega nismo mogli nastavit dalje. Ostaje žal za zlatnom medaljom koja je bila sigurna jer je Šejla dominirala od početka meča i stekla veliku bodovnu prednost nad protivnicom iz Šibenika koja je osvajačica Svjetske bronze iz Sarajeva. Na žalost povrede su takođe dio našeg sporta.
Brilijirala je Ajla Vojić koja je u tri runde finalnog meča protiv Dore Mlinarić iz HR pokazala svu ljepotu kickboxinga i oduševila sve prisutne u punoj sportskoj dvorani "GRIPE" a u naš grad po ko zna koji put donijela zlato.
Svi takmičari su bili na nivou zadatka i u novu godinu krećemo sa opravdanim očekivanjima da će svo četvoro ove godine izborit svoje mjesto u kickboxing reprezentaciji BiH.
Naš klub je u ekipnom plasmanu izborio odlično sedmo mjesto.