Završen je treći dio Državnog prvenstva u disciplini K1 style. Naš kolektiv su predstavljali Ema Bajrić , Šejla Oraščanin , Ajla Vojić i Rasim Alunović i osvojili dva zlata i dva srebra.
Ema Bajrić je odlično započela finalni meč međutim već u drugoj rundi je povreda skočnog zgloba koju vuče već nekoliko mjeseci bila odlučujuća da ne nastavljamo dalje i rizikujemo veću štetu.
Šejla je bila dominantna u finalu protiv takmičarke iz Konjica i jakim tempom prinudila je na predaju. Šejla je proglašena i za najbolju takmičarku na Državnom prvenstvu u disciplini K1.
Ajla je u finalu sudijskom odlukom 2: 1 pobjedila takmičarku iz Sarajeva i samim tim objedinila titule prvakinje BiH u tvrdim disciplinama. 
Rasim je radio finale u seniorskoj konkurenciji "A" klase protiv iskusnog reprezentativca BiH Milana Babića iz Gacka. Prema ocjeni mnogih stručnih lica u dvorani to je bio najbolji meč na prvenstvu a slavio je sedmorostruki prvak BiH Babić odlukom sudija 3:0. 
Odlični nastupi naših takmičara a čestitamo i našim protivnicima na odličnim mečevima.
Takođe u Gacku je održana i skupština kickboxing saveza BiH na kojoj je upriličena dodjela priznanja najboljim takmičarima za 2017 godinu a naša Ema je dobila priznanje za najbolju juniorku u BiH .