Na posljednjem turniru ove godine u Splitu okupilo se preko 700 takmičara među kojima je učešće uzeo i naš kolektiv sa 4 borca koji su osvojili 3 medalje.
Bez odličja je ostao Rasim Alunović koji je u kvalifkkacijama u odličnom meču izgubio protiv Ivana Letice koji je osvojio turnir inproglašen za najboljeg borca. Rasimu je ovo prvi meč nakon sedmomjesečne pauze i dobar test pred sezonu 2020.
Almir Mujagić je u polufunalu nokautom savladao protivnika iz domaćeg "Pit Bulla" dok je u finalu protivnik iz Zagreba vješto izbjegavao Almirove silovite napade i izborio pobjedu za bod razlike. Srebro za 15-ogodišnjeg Almira Mujagića na njegovom prvom međunarodnom turniru.
Srebrenom medaljom se morala zadovoljiti i Šejla Oraščanin nakon povrede lijeve ruke u drugoj rundi nakon čega nismo mogli nastavit dalje. Ostaje žal za zlatnom medaljom koja je bila sigurna jer je Šejla dominirala od početka meča i stekla veliku bodovnu prednost nad protivnicom iz Šibenika koja je osvajačica Svjetske bronze iz Sarajeva. Na žalost povrede su takođe dio našeg sporta.
Brilijirala je Ajla Vojić koja je u tri runde finalnog meča protiv Dore Mlinarić iz HR pokazala svu ljepotu kickboxinga i oduševila sve prisutne u punoj sportskoj dvorani "GRIPE" a u naš grad po ko zna koji put donijela zlato.
Svi takmičari su bili na nivou zadatka i u novu godinu krećemo sa opravdanim očekivanjima da će svo četvoro ove godine izborit svoje mjesto u kickboxing reprezentaciji BiH.
Naš klub je u ekipnom plasmanu izborio odlično sedmo mjesto.

 

WAKO senior WORLD Championships SARAJEVO 2019

Završeno je Svjetsko prvenstvo.
Ostat će upamćeno po odličnoj organizaciji , po masovnosti i po lošem suđenju...
Nikad jača konkurencija i nikad neizvjesniji mečevi što je pokazatelj da je WAKO asocijacija privukla najbolje borce iz cijelog Svijeta pa smo imali priliku svakodnevno uživati u odličnim mečevima...
Šejla i Ajla su imale odlične mečeve i dostojno su predstavili naš kolektiv , Grad i Državu ali na ovakvim smotrama se mora poklopiti više segmenata da bi se došlo do medalje a nama je ovaj put falilo sportske sreće u ždrijebu...
Još jedno veliko iskustvo za dvije mlade djevojke kojima je ovo tek druga seniorska godina a njihov trud će zasigurno sa iskustvom doći na naplatu .
Hvala svima koji su bili uz nas .
Oss

Dana 04.05.2019 godine je u Sarajevu održano Državno prvenstvo u disciplini K1 style na kojem su nastupili i naši takmičari : Ema Bajrić , Šejla Oraščanin , Almir Mujagić i Rasim Alunović. Svi takmičari su dostojno i na najbolji mogući način predstavili naš kolektiv a u Bihać smo donijeli dva zlata i dva srebra.
Naši juniori Ema i Almir su se okitili titulama šampiona Države dok su u seniorskoj konkurenciji u "A" klasi nastupili Šejla i Rasim koji su u finalu izgubili i osvojili srebrena odličja. Na ceremoniji otvaranja prvenstva našoj Emi koja je aktuelna Europska i Svjetska prvakinja od strane predsjednika kickboxing saveza BiH gospodina Dragutina Papovića uručeno je priznanje i novčana nagrada ua ostvarene rezultate. Čestitamo našim šampionima koji su i ovaj put pokazali da nam je mjesto među najboljima jer su svojim nastupima osigurali da budemo visoko rangirani u ukupnom poretku klubova u BiH .

 

07.04.2019 godine na Palama je održano prvenstvo Države u disciplini LOW KICK na kojem je učešće uzelo 280 takmičara.
Naš klub su predstavljali :
Elhana Velić , Šejla Oraščanin , Ajla Vojić i Almir Mujagić koji su osvojili jednu srebrenu i tri zlatne medalje.
Šampionke Države su i ove godine Ajla i Šejla koje su osvajanjem ovog prvenstva potvrdile ostanak u kickboxing reprezentaciji BiH i ove godine će u našem glavnom gradu braniti boje BiH na Svjetskom prvenstvu. Ajla je nakon vrlo izjednačene i odlične borbe u finalu protiv Selme Baltić iz Sarajeva ponijela i laskavu titulu najbolje takmičarke na Državnom prvenstvu.
Titulom šampiona Države okitio se i 14-ogodišnji Almir Mujagić koji je u finalu slavio nokautom protiv takmičara iz Novog Travnika. Srebro u Bihać je donijela juniorka Elhana Velić kojoj je ovo tek drugi nastup u karijeri.

Podkategorije