Dana 26.03.2022 godine na Palama je odrzan prvi međunarodni kik boks turnir JAHORINA OPEN na kojem je ucešće uzeo i naš kolektiv sa tri takmicara koji su ostvarili 100% učinak osvojivši 3 zlatne medalje.
Hassan Selimović je u finalu imao za protivnika Obućina Milana iz Trnova, a mec je završio u prvoj rundi nakon snaznog i preciznog midl kicka naseg Hasana.
Almir Mujagić nije imao protivnika u svojoj tezinskoj kategoriji do 75 kg pa je prebačen do 81 kg gdje je u finalu savladao Benjamina Poturka iz Sarajeva koji je zbog povrede ruke morao u drugoj rundi predati meč našem Almiru.
Rasim Alunović je u finalu boksao sa odličnim Amarom Luganom iz Novog Travnika a ovaj meč je bio jedan od ljepših na turniru i bio je neizvjesan do samog kraja, no međutim iskusniji Rasim je poentirao u odlučujućim momentima sto mu je donijelo i pobjedu.
Cestitamo organizatoru turnira na gostoprimstvu i nasim protivnicima na odličnim mecevima.

 

 

Dana 19.03.2022 godine je odrzano Drzavno prvenstvo u disciplini K-1 style.
Naš kolektiv su predstavljali Ajla Vojić, Hassan Selimović, Almir Mujagić i Baldar Kurjaković.
Ajla je po 14 put osvojila titulu Državne prvakinje te je preko deceniju nepobjeđena na prvenstvima Bosne i Hercegovine. Ajla je osvojila i pehar za najbolju takmičarku na šampionatu.
Hassan Selimović je u finalu imao za protivnika odličnog Nuha Hebibovića iz Sarajevskih Gazija a svi prisutni u dvorani su svjedočili meču kakav se rjetko viđa i na Svjetskoj sceni. Hassan je odlicno parirao starijem i iskusnijem Nuhu koji je zasluzeno sudijskom odlukom na poene pobjedio i uspio se revanširat Hassanu za finale da GRAND PRIX-a.
Almir Mujagić je u finalu dominantno pobjedio Alena Đozu iz respektabilne Super Pro Akademije iz Sarajeva, a publika u punoj dvorani je uzivala u bespoštednoj borbi ova dva hrabra borca.
Baldar Kurjaković je nakon dva jaka meča u kategoriji do 81 kg osvojio Drzavno prvenstvo i još jednom pokazao da je pravi bombarder u ringu, i da svojim prepoznatljivim agresivnim stilom borbe može pobjeđivati mnogo iskusnije borce i da je borac koji će nesumnjivo ostavit dubok trag u sportu.
Još jednom je naš mali kolektiv pokazao da smo u vrhu regionalne kik boks scene.
Čestitamo domaćinima KBS IZAK- ZE na odlicnoj organizaciji i ugodnoj atmosferi u Zenickoj Areni.

GRAND PRIX BiH 2022
Dana 26.02.2022 godine na Ilidži je održan međunarodni kik boks turnir GRAND PRIX BiH na kojem je učešće uzelo 677 takmičara iz 11 zemalja.
Naš kolektiv su predstavljali Hassan Selimović i Baldar Kurjaković koji su bili na visini zadatka i ostvarili zapazene nastupe u najtezoj kik boks disciplini K-1.
Hassan je u finalnom meču sudijskom odlukom 2:1 savladao odličnog Nuha Hebibovića a meč je bio neizvjestan do samog kraja. Hassan je osvojio i pehar za najboljeg mlađeg juniora na turniru u disciplini K1.
Baldar Kurjaković je imao težak zadatak obzirom da je nastupio u tezinskoj kategoriji do 81 kilogram u seniorskoj konkurenciji gdje su se okupili najbolji borci iz regije koji su većinom iskusni i prekaljeni borci.
Baldar u prvom meču uspjeva izvojevati pobjedu nad Splitskim borcem iz respektabilnog AMENO gyma Raula Sunaru kojeg je Baldar uspio jednom i baciti u knock down.
U slijedećem meču ga čeka reprezentativac Crne Gore Klikovac Lazar koji voljom zdrijeba nije imao kvalifikacijsku borbu te je svjež radio meč sa našim Baldarom koji se prilicno potrošio u meču sa Hrvatom.
Baldar je odlicno parirao i napadao Crnogorca i nijanse su presudile u korist Lazara.
Odlican nastup naših takmičara koji se već sutra vraćaju u dvoranu kako bi nastavili pripreme za Drzavno prvenstvo koje će biti održano u martu mjesecu.

 

WAKO EUROPEAN CUP "KARLOVAC OPEN" 2022
Od 11 do 13. 02.2022 godine u Karlovcu je održan Europski kup u kik boksu na kojem je nastupilo 1644 takmicara iz 27 zemalja.
Na ovom prestižnom takmicenju naš klub su predstavljali Ajla Vojić, Hassan Selimović i Almir Mujagić koji su nastupili u disciplini K-1 style.
Ajla je u odlicnom meču protiv predstavnice Češke izgubila za bod razlike. Na zalost pauza zbog bolesti je uzela svoj danak, ali je ovaj meč svakako samo jedan od prestiž meceva u sklopu priprema za Državno prvenstvo.
Hassan Selimović je u finalu pobjedio predstavnika Italije i nastavio niz pobjeda iz predhodne godine iz koje je izašao neporažen.
Almir Mujagić nakon sto mu je predstavnik Latvije u polu finalu predao meč je u finalnom meču protiv Slovenca maestralno demonstrirao svoj fajterski stil i zasluženo osvojio pehar pobjednika Europskog kupa.

 

Podkategorije